Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس مرکز ارتباط مردمي قوه قضائيه ضمن تشريح عملکرد اين مرکز گفت: در صدر سئوالات مردمي مسائل مربوط به حقوق خانواده از جمله مطالبه مهريه-صدور حکم طلاق به درخواست زوجه و مطالبه نفقه قرار مي‌گيرد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقي و قضايي خبرگزاري ميزان، آموزش مباحث حقوقي و آشنايي مردم با قوانين، از اصول مسلم حقوق است که در اين ميان مرکز ارتباط مردمي قوه قضاييه با ارائه مشاوره به مردم در زمينه مسائل حقوقي نقش مهمي دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




مرکز ارتباطات مردمي قوه قضاييه در سال 84 و در زمان مديريت آيت‌الله هاشمي‌شاهرودي تاسيس شد و در چند سال اخير در اين مرکز در زمينه ارائه مشاوره حقوقي دستاوردهاي جالب توجهي به دست آورده است.

به مناسبت هفته قوه قضائيه به سراغ قاضي جعفر رشادتي رئيس مرکز ارتباط مردمي قوه قضائيه رفتيم تا از مهمترين برنامه‌ها و اهداف اين نهاد مطلع شويم. متن اين گفت‌وگو را در ادامه مي‌خوانيد:


*خبرگزاري ميزان: مهمترين خدمات الکترونيکي که از سوي اين مرکز ارائه مي شود چيست؟


*رشادتي: خدمات اين مرکز از دو طريق تماس با تلفن گويا با شماره هاي( 129 و 09699 و 02141801) و مراجعه به وب سايت مرکز(www.moshaver129.ir ) صورت مي گيرد. در اين راستا مجموع خدمات ارائه شده اين مرکز در سال 95 – 22,000,137 مورد بوده که شامل موارد زير است:


تعداد کل مراجعه به وب گاه 1346580


تعداد کل تماس ها با تلفن گويا 853557


تلفن گويا مرکز داراي منوهاي زير است:


1- تماس با مشاوران حقوقي 2- محاسبه مهريه 3- اطلاع از آدرس دفاتر خدمات الکترونيک قضايي در تهران 4- صندوق انتقادات و پيشنهادات 5- آدرس مراجع قضايي و آشنايي با مطالب حقوقي


در بخش وب سايت مرکز خدمات مختلفي ارائه مي شود. از جمله اين موارد طرح سئوالات حقوقي مي باشد که مردم مي توانند پرسش خود را مطرح کرده و اين پرسش ها توسط تعدادي از قضات به صورت مستقيم پاسخ داده شده و سئوال کننده با ارائه کد پيگيري مي تواند به پاسخ سئوال خود دست يابد. همچنين محاسبه مهريه – دريافت انتقادات و پيشنهادات-استفاده از آرشيو سئوالات حقوقي و ... از ديگر خدمات وب سايت مرکز است.


*خبرگزاري ميزان: روزانه چند سئوال پرسيده مي شود؟


*رشادتي: در سال گذشته تعداد 729367 مورد تماس با مشاوران حقوقي برقرار شده که در مجموع کارشناسان حقوقي و قضات همکار با مرکز به آن پاسخ داده اند. يعني به طور متوسط اين مرکز روزانه به تعداد1400سئوال حقوقي به صورت تلفني پاسخ داده است.


*خبرگزاري ميزان: به مشاوره هاي الکترونيکي مندرج شده در وب سايت ظرف چند ساعت پاسخ داده مي شود؟


*رشادتي: در سال گذشته تعداد 16914 پرسش در وب سايت مطرح شده که بسته به نوع سئوال از همان لحظه تا ظرف 48 ساعت به آن ها پاسخ داده شده است.


*خبرگزاري ميزان: چند قاضي و مشاور با اين مرکز همکاري مي کنند؟


*رشادتي: در حال حاضر حدود 90 نفر قاضي در ساسر کشور با اين مرکز همکاري دارند. به علاوه حدود ده نفر کارشناس ارشد حقوق نيز به انجام مشاوره مشغول اند.


*خبرگزاري ميزان: چه موضوعي در صدر سئوالات سال 1395 قرار دارد؟


*رشادتي: در صدر سئوالات مردمي مسائل مربوط به حقوق خانواده از جمله مطالبه مهريه-صدور حکم طلاق به درخواست زوجه و مطالبه نفقه قرار مي گيرد.


بعد از آن موارد مربوط به امور حقوقي از قبيل مطالبه طلب- الزام به تنظيم سند رسمي و تأمين خواسته مطرح مي شود و در موضوعات کيفري بيشترين سئوالات در خصوص صدور چک بلامحل و جرايم کلاهبرداري مي باشد.


*خبرگزاري ميزان: با چه مشکلاتي در اين مسير مواجه هستيد؟


*رشادتي: مهمترين عامل بحث نيروي انساني است. در گلايه هاي مردمي بحث انتظار طولاني در برقراري ارتباط با مشاوران حقوقي وجود دارد. بنابراين مشخص است که هر چه بتوان از نيروهاي متخصص در اين راستا بيشتر استفاده کرد ميزان دسترسي مردم جهت دريافت مشاوره حقوقي سهل تر مي شود.


اين مسأله نيازمند تأمين اعتبار مالي مناسب خواهد بود و به دليل مشکلاتي که قوه قضائيه در بحث بودجه دارد در اين زمينه کمبودهايي وجود دارد البته عليرغم اين مشکلات همکاران با تمام ظرفيت براي ارائه خدمات تلاش مي کنند.


*خبرگزاري ميزان: علت گرايش مردم به تماس با اين مرکز چيست؟


*رشادتي: حضور قضات مجرب در امر پاسخ گويي و اعتماد مردم به پاسخ هاي ارائه شده، رايگان بودن ارائه خدمات، شبانه روزي بودن ارائه خدمات از جمله اين علل است.


*خبرگزاري ميزان: آيا مرکز با کانون وکلاي دادگستري يا مرکز مشاوران قوه قضائيه همکاري دارد؟


اگر فردي درخواست وکيل يا مشاوره معاضدتي بنمايد به اين واحدها معرفي مي شود.


*خبرگزاري ميزان: آيا مردم مي توانند با مرکز شما مکاتبه کنند و آيا درخواست هاي مردمي پيگيري مي شود؟


*رشادتي: غالب خدمات اين مرکز الکترونيکي و از طريق تلفن گويا و وب سايت مي باشد.با اين وجود چنانچه درخواست مردمي به مرکز واصل شود همانند درخواست از طريق تلفن و وبگاه موضوع بررسي شده و حسب مورد به مرجع قضايي مرتبط جهت رسيدگي و اعلام نظر ارسال خواهد شد.


*خبرگزاري ميزان: عليرغم مشغلات فراوان از اينکه فرصتي را در اختيار خبرگزاري ميزان قرار داديد از شما سپاسگزارم.


گفت‌وگو از: مرجان نظري فرد


انتهاي پيام/



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۳۶۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هلال احمر در قرن جدید؛ از مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث تا ۲.۸ میلیون عضو جدید

رئیس جمعیت هلال احمر در آستانه روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر برخی از اقدامات انجام شده از سوی این جمعیت در سال گذشته را تشریح کرد و گفت که ارتقاء کیفیت خدمات، افزایش توان امدادی و جذب نیروهای داوطلب از جمله مهم‌ترین اولویت‌های این جمعیت در سال پیش‌روست.

پیرحسین کولیوند در گفت‌وگو با ایسنا با تبریک روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر گفت: این روز را می‌توان روزی برای صلح و اقدامات بشردوستانه دانست. روزی که در آن داوطلبان، جوانان، امدادگران و تمام افرادی که کاهش آلام بشری را ورای جنس و سن و رنگ و ... جزو دغدغه‌های خود می‌دانند باید مورد توجه قرار گرفته و تکریم شوند. هرچند که از نظر ما یک روز و حتی یک هفته‌ای که تحت عنوان هفته هلال احمر شناخته می‌شود، کافی نیست و باید هر روز قدردان این عزیزان بود. جمعیت هلال احمر در سال‌های نخست دومین قرن فعالیت خود قرار دارد و حالا با تجربه‌ای به اندازه یک قرن فعالیت خود را ادامه می‌دهیم.

وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر در یک سال گذشته اقدامات قابل توجهی را انجام داده است، گفت: بخشی از این اقدامات و دستاوردها برای اولین بار در تاریخ بیش از ۱۰۰ ساله هلال احمر به دست آمده است. از جمله آن می‌توان به دریافت نشان فداکاری کشور ترکیه اشاره کرد. رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، با اعطای لوح و نشان فداکاری به جمعیت هلال احمر از خدمات سریع و مناسب هالل احمر ایران در عملیات نجات و امدادرسانی به مردم زلزله زده ترکیه، قدردانی کرد.

کولیوند به واریز کمک نقدی هفت میلیارد تومانی هلال احمر به حساب خانواده‌های زلزله‌زده خوی نیز اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار در جمعیت هلال احمر خانوارهایی که بیشترین خسارت را از زلزله ۱۴۰۱ در شهرستان خوی دیده بودند، از هلال احمر کمک نقدی دریافت کردند و مبلغ دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان دو هزار و ۸۰۰ خانوار واریز شد. مجموع این مبلغ ۷ میلیارد تومان بود که از منابع داخلی سازمان داوطلبان و همچنین کمک‌های مردمی به هلال احمر تامین شد.

رئیس جمعیت هلال احمر از آغاز به کار طرح طاها خبر داد و گفت:‌ ارائه فعالیت‌های امدادی، بشردوستانه و فرهنگی دینی سه وظیفه‌ای است که اعضای تیم‌های طاها بر عهده دارند. طرح طاها یکی از طرح‌های مثبت در جهت امدادرسانی به حادثه دیدگان حوادث و مشارکت‌طلاب در فعالیت‌های اجتماعی که تحت عنوان طلبه آماده در حوادث و بلایا شناخته می‌شود.

رونمایی از بازی واقعیت مجازی هلال احمر با موضوع سیل و زلزله

کولیوند از تولید اولین بازی واقعیت مجازی با موضوع سیل و زلزله در هلال احمر با همکاری دانشگاه علم و صنعت خبر داد و گفت:‌ برای اولین بار در کشور بازی رایانه‌ای تولید کردیم که با کمک عینک و تجهیزات واقعیت مجازی، لحظه وقوع سیل و زلزله را شبیه‌سازی می‌کند تا بازیکنان، برای یادگیری اقدامات لازم و استفاده از این آموخته‌ها در هنگام وقوع سانحه ترغیب شوند.

وی همچنین از اجرای فراخوان برای دریافت طرح، ایده خلاقانه و اختراعات امدادگران نخبه خبر داد و گفت: جمعیت هلال احمر در قالب فراخوانی از امدادگران و نجاتگران عضو این جمعیت خواست تا طرح‌ها، ایده‌های خلاقانه، نوآوری و اختراعات ثبت شده خود را در حوزه‌های امدادی و سایر حوزه‌ها، به دبیرخانه طرح «۱۱۲ نخبه امدادگر» ارسال کنند.

رئیس جمعیت هلال احمر از تصویب نخستین آئین‌نامه عضویت در جمعیت هلال احمر خبر داد و گفت:‌ در یکصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای عالی جمعیت هلال احمر، کلیات آئین‌نامه عضویت این جمعیت برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی، بررسی و تصویب شد. این آئین‌نامه ۱۰ ماده و ۵ تبصره دارد.

کولیوند پیگیری برای ورود محموله دارویی بیماران SMA را از دیگر اقدامات جمعیت هلال احمر برشمرد و گفت: بیماری اس‌ام‌ای یا همان آتروفی عضلانی نخاعی یک بیماری عصبی-عضلانی نادر است و در حال حاضر بیش از ۶۰۰ نفر در ایران که اکثر آنان را کودکان تشکیل می‌دهند، به آن مبتلا هستند. در راستای کمک به این بیماران ،جمعیت هلال احمر، محموله دارو ی اسپینرازا را که برا ی درمان بیماران SMA استفاده می‌شود به کشور وارد کرد.

راه‌اندازی مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث کشور

وی با اشاره به راه اندازی مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث کشور گفت: این مرکز به نوعی مرکز هوشمندسازی جمعیت هلال احمر و رصدخانه حوادث در کشور است. مرکزی که جای آن به شدت در ساختار امداد و نجات و مدیریت بحران خالی بود. این مرکز با هدف رصد و پایش برخط، الکترونیک و هوشمند تمامی فعالیت‌های جمعیت هلال احمر در شرایط عادی و اضطراری، با استفاده از ظرفیت سرمایه‌های انسانی با تجربه، متخصص و ارزشمند این سازمان در قالب هسته‌های فکری و اندیشه ورزی با هدف مدیریت دانش، مدیریت یکپارچه اطلاعات و تحلیل داده ها، مدیریت لایه‌ها و اطلاعات منابع سازمانی و داوطلبی، مدیریت اطلاع رسانی، مدیریت شبکه‌های حقیقی و حقوقی مرتبط با جمعیت و مدیریت خدمات الکترونیک و هوشمند در ستاد مرکزی جمعیت هلال احمر و در مساحتی بیش از ۵۰۰ متر مربع راه اندازی شد.

کولیوند برگزاری همایش رویداد فناورانه توسعه هوش مصنوعی در ماموریت‌های هلال احمر را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: در جریان این رویداد ۹۰ ایده و طرح و دستاورد فناورانه در حوزه امدادی به دبیرخانه این رویداد از سراسر کشور ارسال شد و ۱۷ طرح و ایده به مرحله داوری رسیدند که این طرح ها مورد حمایت همه جانبه هلال احمر قرار می‌گیرند.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به راه‌اندازی کانون تخصصی راه با تمرکز بر رانندگان آماده هلال احمر گفت: پس از امضاء تفاهم نامه میان سازمان جوانان و فدراسیون اتومبیل‌رانی و موتورسواری اقدامات لازم برای ساماندهی و به کارگیری ظرفیت‌های برشمرده تیم‌های آفرود در برگیرنده چهارده هزار نفر عضو فعال در قالب کانون راه یا همان رانندگان آماده هلال صورت گرفت.

وی از ایجاد کانون تخصصی هاکی نیز خبر داد و گفت: با توجه به تفاهمنامه منعقد شده میان فدراسیون هاکی و سازمان جوانان به منظور تعامل و گسترش همکاری‌های موثر در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی و بهره مندی از ظرفیت‌های متقابل با هدف ارائه خدمت به جوانان داوطلب و فعال جامعه و توسعه فعالیت‌های خیرخواهانه، بشردوستانه و شکوفایی استعدادها، تیم هاکی روی چمن با هدف آموزش اعضای سازمان، تیم‌سازی، برگزاری مسابقات داخلی و بین المللی و ... مستعد ارائه خدمات موثر به اعضا و کانون های سازمان جوانان هلال احمر تشکیل شد.

اضافه شدن ۱۵۰۰ خودرو به ناوگان امدادی هلال احمر

وی اضافه شدن ۱۵۰۰خودرو به ناوگان امدادی هلال‌احمر، تولید کپسول ضد استرس و خواب آور Valnight ، روند صعودی تولید دارو در سازمان تدارکات پزشکی، ملحق شدن ۸۰۰۰  نیروی امدادی به سازمان امداد و نجات در طول یکسال و رایزنی با معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران برای ایجاد گمرک اختصاصی هلال‌احمر را از دیگر اقدامات یکسال گذشته دانست.

ارائه خدمات به ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در ماموریت اربعین

کولیوند در ادامه به عملیات‌های مهم هلال احمر در یکسال گذشته پرداخت و گفت:‌ در ماموریت بهداشتی – درمانی و امدادی اربعین حسینی، خدمات بهداشتی درمانی به تعداد چهار میلیون و ۷۴۷ هزار و ۲۹۵  نفر از زائران  ارائه شد. همچنین ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۷۵ هزارنفر از زائران عتبات عالیات در درمانگاه‌های مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر در کشور عراق انجام شد. تهیه و تأمین ۴۰۰ تن دارو و تجهیزات برای عملیات بهداشتی درمانی اربعین نیز از دیگر اقدامات انجام شده بود. 

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به برگزاری عملیات بهداشتی درمانی حج گفت:‌ ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۶۸۱ هزار و ۵۵۲ نفر از زائران خانه خدا،  ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۲۷۳ هزار و ۲۲۲ نفر متقاضیان حج پیش از عملیات حج در ایران و تهیه و تأمین ۳۳ تن دارو و تجهیزات عملیات بهداشتی درمانی حج از جمله اقدامات انجام شده است.

ساماندهی ۱.۸ عضو جوان و ۱ میلیون داوطلب بالای ۳۵ سال

وی از سازماندهی تعداد یک میلیون و ۸۸۱ هزار عضو جوان از ۴ تا ۳۵ سال از طریق سازمان جوانان جمعیت هلال احمر خبر داد و گفت: سازماندهی و بهره‌برداری از خدمات تعداد ۱میلیون و ۸۱هزار عضو و داوطلب بالای ۳۵سال سن نیز از طریق سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر انجام شد.

امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ هزار نفر در یکسال

کولیوند با اشاره به خدمات ارائه شده به مردم از سوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز گفت:‌این سازمان در یکسال گذشته علاوه بر حضور در حوادث داخلی و خارجی در مجموع به ۶۰۳ هزار و ۲۳ نفر خدمات امداد و نجات ارائه کرده  و ۲۳ هزارو ۹۸۵ مصدوم را به مراکز درمانی انتقال داده است.  ۲۲۷ هزار و ۵۵ نفر نیز خدمات درمانی را به شکل سرپایی دریافت کردند و بیش از ۱۳۷ هزار نفر هم اسکان اضطراری داده شدند.

رئیس جمعیت هلال احمر از خرید ۹۰۰ دستگاه خودروی امدادی شامل ۶۰۰ دستگاه تویوتا هایلوکس و ۳۰۰ دستگاه آمبولانس لندکروز خبر داد و گفت: همچنین پیگیری برای تحویل اولین مرحله از خودروهای امدادی شامل تعداد ۱۶۵ دستگاه از ۶۰۰ دستگاه خودروی تویوتا هایلوکس مستقر گمرک بوشهر برای تجهیز و کاربرسازی به عنوان خودروی نجات و ۱۷۰ دستگاه تویوتا هاردتاپ لندکروز برای آمبولانس نیز انجام شده است.

وی در پایان با اشاره به اقدامات و اولویت‌های پیش‌روی جمعیت هلال احمر نیز گفت:‌ ارتقاء کیفیت خدمات، افزایش توان امدادی و جذب نیروهای داوطلب از جمله مهم‌ترین اولویت‌های این جمعیت در سال‌جاری است. همچنین پیگیری مشکلات و مسائل نیروهای کادر، امدادگران و داوطلبان را نیز همچنان در دستور کار داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی
  • ارائه ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان تامین‌ اجتماعی
  • درخواست قانونگذاران آمریکا برای پاسخگویی درباره رابرت مالی
  • طرح نور در راستای مطالبه مردمی
  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی ارائه خدمات می‌دهند
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • هلال احمر در قرن جدید؛ از مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث تا ۲.۸ میلیون عضو جدید
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟